Muzikanten


Nico

Nico is de praatjesmaker van de groep. Tussen de nummers door heeft hij altijd wel iets wetenswaardigs te vertellen. Daarnaast is hij onze meest veelzijdige muzikant. Geef hem een doedelzak, gitaar, nyckelharpa of viool in handen en hij weet er de prachtigste klanken uit te halen. 

Marco

Schraapstaal wordt 'gedragen' door Marco. Niet letterlijk, maar onze muziek leunt op de basis die Marco legt met de contrabas of ritmisch als hij op de djembé speelt. Ter compensatie van zijn spel op de bas, ons grootste instrument, speelt hij ook op het kleinste instrument, de mondharp. Zo komt hij toch weer op een aardig gemiddelde uit.

Gitta

Het geluid van Gitta's draailier was ooit de aanleiding om onze groep Schraapstaal te noemen. Met haar huidige virtuositeit op het instrument is dat niet meer voor te stellen. Naast draailier speelt ze ook gitaar en heeft ze recentelijk ook de nyckelharpa ingebracht. Gitta is ook de zangeres van Schraapstaal.

Corné

De trekzak of diatonische trekharmonika is de specialiteit van Corné. Ooit gestart in het Nederlands danscircuit en inmiddels ook intensief bezig met Zweedse muziek, heeft hij nu veel noten op zijn zang. Wat dat laatste betreft; hij is de enige binnen Schraapstaal die niet zingt. En dat is maar beter ook...